четвер, 16 січня 2014 р.

Застосування формальдегіду

Водний розчин формальдегіду — формалін — згортає білки, тому він застосовується для дубління желатину при виробництві кінофотоплівки. Він використовується також для консервування біологічних матеріалів (створення анатомічних та інших препаратів), у медицині, як антисептик (формідрон — антисептичний препарат, суміш розчинів формальдегіду й одеколону).
Формальдегід широко застосовується при виготовленні пласмас (таких, як фенопласти і амінопласти), штучних волокон. З нього також отримують пентаеритрит (сировину для виробництва вибухових речовин і пластифікаторів), триметилпропан. Основна частина формальдегіду йде на виробництво деревинно-стружкових матеріалів.
У деяких випадках формальдегід використається як стабілізуюча добавка при виробництві медичних препаратів. Цей факт послужив основою різного роду суджень про низьку якість вакцин.
Також формальдегід широко викорисовується в косметології як консервант.

Формальдегід також зареєстрований як харчова добавка E240, яка є забороненою майже у всіх країнах світу.
Використання формальдегіду в харчовій промисловості
Консерванти - це широка група речовин, що протидіють життєдіяльності бактерій. Додавання консервантів у продукти харчування дозволяє істотно збільшити строк придатності останніх. На даний час існує велика кількість консервантів, які мають різноманітну будову і, відповідно, властивості; фактично, єдине, що їх поєднує - це функція продовження строку придатності. Так, наприклад, найдавнішими представниками консервантів є сіль, вино, мед, цукор, лимонна й оцтова кислоти, етиловий спирт. Сьогодні як консерванти застосовують, в основному, похідні кислот органічних сполук. Серед них і формальдегід - E240.
Назва:
E240 — Формальдегід (Е240)
Тип:
Харчова добавка
Категорія:
Консерванти
Вплив на організм:
канцерогенний ефект (викликає рак)
Опис групи:




Консерванти — добавки з індексом (E-200 - E-299) відповідають за збереження продуктів, запобігаючи розмноженню бактерій або грибків. Хімічні добавки, які використовують для дезинфекції.


Немає коментарів:

Дописати коментар