четвер, 16 січня 2014 р.

Висновки та результати

Формальдегід - CH2О - це важливе органічна речовина, що поставляється зазвичай у вигляді водного розчину різних концентрацій, відомого як формалін. Він використовується в якості вихідного матеріалу для виробництва цілого ряду продуктів і є дуже важливим матеріалом для виробництва пласмас, ДСП, клеїв, лаків, фарб та ін.
Крім виробництва вище згаданих матеріалів формальдегід використовують у харчовій промисловості, косметології, медицині як консервант.
При потраплянні в організм людини формальдегід вражає центральну нервову систему, легені, печінку, нирки, органи зору, може бути причиною розвитку асми. Формальдегід є канцерогеном.
Основним джерелом забруднення повітря і вод, грунтів формальдегідом є антропогенна діяльність, а саме підприємства деревообробних комбінатів. Стічні води, використовування у водопостачанні матеріалів із неякісних полімерів, аварійні скидання - все це приводить до попадання формальдегіду у воду. Він міститься в стічних водах виробництв органічного синтезу, пластмас, лаків, фарб, підприємств шкіряної, текстильної і целюлозно-паперової промисловості. Його ГДК у воді - 0,05 мг/л [9].
Крім повітря і вод підвищена контентраці формальдегіду можлива і житлових будинках. Нерідко причина таких проявів – екологічно небезпечні обробні матеріали штучного походження: різні пластики, полімерні шпалери, утеплювачі, меблі з ДСП, що сильно підриває здоров'я людей.

Для того, щоб зберегти своє здоров̕я, я досліджував різні методи очистки повітря у приміщеннях від формальдегіду і дійшов висновку, що найпростішими і найдієвішими методами є часті провітрювання кімнат і використання кімнатних рослин, а також використання екологічно чистих матеріалів.

Немає коментарів:

Дописати коментар